Reklam
Reklam
Eğitim ● 02.07.2025 - 14:12

ALKÜ’DEN KLİNİK NÖROBİLİM ALANINDA ULUSLARARASI BAŞARI

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Kliniği öğretim üyeleri Prof. Dr. Burak Yuluğ ve Doç. Dr. Şeyda Cankaya, akademik başarı sıralama platformu ScholarGPS tarafından yapılan son analizde, klinik nörobilim (clinical neuroscience) alanında önemli başarılara imza attı.

ALKÜ’DEN KLİNİK NÖROBİLİM ALANINDA ULUSLARARASI BAŞARI
ALKÜ’DEN KLİNİK NÖROBİLİM ALANINDA ULUSLARARASI BAŞARI
Rıza Yanık
Rıza Yanık IHA

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) akademisyenleri, yaptıkları bilimsel çalışmalar ve projelerle dünyada ön plana çıkmaya devam ediyor. Daha önce bilimsel çalışmalarıyla dikkat çeken ALKÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Kliniği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burak Yuluğ ile Doç. Dr. Şeyda Cankaya, ScholarGPS sıralamasında önemli dereceler elde ettiler.
DÜNYADA VE TÜRKİYE’DE ÖNEMLİ DERECE SAĞLADILAR  
ScholarGPS verilerine göre, son 5 yılda bilimsel üretkenlik, atıf etkisi ve yayın kalitesi dikkate alınarak yapılan değerlendirmede Prof. Dr. Burak Yuluğ, dünya genelinde 19 bin 383 klinik nörobilim araştırmacısı arasında 55. sırada yer alarak ilk yüzde 0,28’lik dilime girdi ve Türkiye’den değerlendirmeye alınan 274 akademisyen arasında 1. sıradaki yerini korudu. Doç. Dr. Şeyda Cankaya ise dünya genelinde 886. sıraya yükselerek ilk yüzde 4,57’lik dilime ve Türkiye de 58. sıraya girmeyi başardı. Türkiye’nin önde gelen yükseköğretim kurumlarından birçok akademisyenin yer aldığı listede, ALKÜ Nöroloji Kliniği öğretim üyeleri en üst sıralarda yer alarak dikkat çekici bir başarı sergilediler. Bu başarı, ALKÜ’nün bilimsel vizyonunun ve akademik kalitesinin uluslararası düzeyde tanındığını gösterirken aynı zamanda üniversitenin sağlık bilimleri ve nöroloji alanında geleceğin referans merkezlerinden biri olma yolundaki ilerlemesini de gözler önüne serdi. Prof. Dr. Yuluğ, nöroloji anabilim dalında çalışan araştırma grubu üyelerinin başarıdaki önemli rolüne dikkat çekerek, bu tür uluslararası listelerde yer almanın hem kendi adına hem de üniversitesi adına büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti. Yuluğ, genç araştırmacıların önünü açmanın önemine de değinerek mevcut yurtdışı iş birlikleri sayesinde araştırmaların daha multidisipliner bir yapıya kavuştuğunu ve bu bağlamda faz 2 ayağını bitirdikleri uluslararası çok merkezli Alzheimer çalışmasının da faz 3 aşamasına öncülük ettiklerinin altını çizdi. 
REKTÖR TÜRKDOĞAN’A TEŞEKKÜR 
Prof. Dr. Burak Yuluğ, bilimsel çalışmalarına son yıllarda hız verdiğini belirterek bundan sonraki aşamalarda büyük bir kararlılık ve azimle ilerleyeceklerini söyledi. ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan’a desteklerinden dolayı teşekkür eden Prof. Dr. Yuluğ, “Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, süreci başından beri takip ederek bizlere bu manada tam desteklerini sürdürüyor. Çalışmalarımız aynı zamanda üniversitemizin de tanınırlığını arttırıyor. ALKÜ olarak büyük bir destek içinde çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdüreceğiz. Bizlere desteklerini tam sağlayan başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan’a ve tüm ALKÜ ailesine teşekkür ederim.” dedi. 

Sesli Okuma

1.0x

Yorumlar 0

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap