
“SİBER SALDIRILAR HER YERDEN GELEBİLİR”
Siber güvenlik konusunun bir özgürlük-güvenlik dengesi çerçevesinde ele alınması gerektiğini ifade eden TAI Uzmanı Uğur Duman, avuçta tutulan bir kuş örneği vererek bu kuşun güvenliğinin özen gerektirdiğine değindi. Duman, “Bilginin korunmasındaki öncelikleri bilgi teknolojileri, operasyon teknolojilerinde kullanılabilirlik, fonksiyonal olarak işe yaraması ve güvenliği bir üçgene benzetirsek, bu üçgenin dışına çıkılmaması gerekiyor. Bu iş büyük bir ekip çalışması ile yapılabilir”. Siber saldırıların her yerden gelebileceğine de değinen Duman, “Günümüzde siber saldırılar her yerden gelebilir. Bu saldırıların ancak ve ancak çalışan sistem iyi tanınarak önlenebilir. Ayrıca, siber güvenlikte sistem içerisine yerleştirilen tuzak mayınlar ile sistem güvenliği de sağlanabilir” şeklinde konuştu.
“HER ŞEYİ TIKLAMAYIN”
Siber saldırıların günümüzde ülkeler arasında savaş olarak da kullanıldığına değinen TAI Uzmanı Duman, “Tüm iletişimin kesilmesi veya elektrik kesintisi gibi yollarla siber saldırılarda çok yıkıcı etkiler yaralatılabiliyor. Bu nedenle bu saldırıların engellenmesinde kullanılan güvenlik sertifikalarının önemini daha iyi anlıyoruz. Siber saldırılardan günümüzde kaçınmamız imkânsız. Bilmediğimiz USB bellekleri bilgisayarımıza takmamamız, free wifi kullanıldığında her şeyi tıklamamamız ve olta denen bu yöntemle avlanmamamız gerekiyor” dedi.
TAI Uzmanı sunumunun sonunda kısaca TAI’yi tanıtıp ülkemizle ilgili TAI’nin gerçekleştirdiği birçok projeyi öğrencilere anlatarak konuşmasını sonlandırdı. Daha sonra Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Kemal Yüce, TAI Bilgisayar Ağları ve Siber Güvenlik Uzmanı Uğur Duman’a Alaaddin Keykubat Mührünü takdim etti. – Haber Merkezi
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!