Akdağ Turizm Merkezi'ne alternatif ulaşımı sağlayacak yeni orman yolu yapımı için Alanya Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 21 Nisan 2014 tarihinde yapılan ihale sonuçlandı. Yeni yolunun yapımına yakında başlanacak. Yolun yapımı ile birlikte ise Alanya’ya dönüşü öngören Jeep Safari, Quad Safari ve Motokros parkur alanının turizme açılması planlanıyor. Alanya Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı, Alanya'nın yüzde 61'inin ormanlarla kaplı olduğunu ve Orman varlığı açısından çok şanlı olduğumuzu aktaran Yıkıcı, "Önceleri ormanlar daha çok odun hammaddesi kaynağı olarak görülmekteydi. Son yıllarda ise çeşitlenen toplum ihtiyaçlarına göre ormanların sosyal-ekolojik fonksiyonları daha çok öne çıkmaya başladı. Orman Genel Müdürlüğümüz bu ihtiyaçlara cevap verecek fonksiyonel planlar yapıp doğal kaynaklarımızın başında gelen ormanlarımızı bu doğrultuda işletmektedir. Ormancılar artık doğal kaynak yöneticileridir. Ormanların trendi artan faydalarından biri de turizme sunduğu katkılardır" dedi.
'ESTETİK KAYNAKLARI HİZMETE SUNMAYI AMAÇLIYORUZ'
Alanya Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 21 adet mesire yerini yılda yerli ve yabancı yaklaşık 150.000 kişinin ziyaret ettiğine değinen Yıkıcı, "Sapadere Kanyonu, Ulaş, Konaklı, Demirtaş (Rüya tepe), Gedevet Park Orman, Kargı Çayı Aromatik Cennet Vadisi bunlardan en çok ziyaret edilen orman içi mesire yerleri. 5 yeni mesire yeri daha kurmak için uğraşıyoruz. Cebel-i Reis bunlardan en önemlisi. Eski Mahmutlar Belediyemizle birlikte öncelikle buranın ulaşım sorununu çözdük. Yamaç paraşütü, macera park, sportif amaçlı tesisler, gibi doğaya uyumlu birçok tesisi içeren çok yönlü bir çalışma olacak. Burası manzarasıyla gerçekten harika bir yer. Bu bölgenin planlanmasına katkı sağlayabilecek görüşlere ihtiyacımız var. Mesire yerlerinde asıl amaç toplumun dinlenme, eğlenme ve spor ihtiyaçlarını karşılamak, yurdun güzelliğine katkı sağlamak ve turistik hareketlere imkan vermektir. Ormanlarımızdaki doğal ve estetik kaynakları insanlarımızın hizmetine sunmaktır.Ayrıca, yeni oluşacak golf sahaları dahil, turizm alanlarının büyük bölümü devlet ormanlarından tahsisli" dedi.
AKDAĞ'DA KIŞIN KAYAK, YAZIN SAFARİ
Akdağ Kayak Merkezi'ne ulaşımı kolaylaştırmak için yaptıkları çalışmaları aktaran Yıkıcı, "Akdağ Kayak Merkezi kış turizmi dışında çıkış yeri Oba olmak üzere Akçatı - Çeltek Yaylası - Akdağ Kayak Merkezi - Çukur Vadisi - Taşatan yolu - Gedevet Yaylası - Seyir Terası güzergâhından Alanya’ya dönüşü öngören Jeep Safari, Quad Safari ve Motokros parkur alanının turizme açılması planlanıyor. Bilindiği gibi Alanya Orman İşletme Müdürlüğü ile ALTAB tarafından imzalanan protokol kapsamında Akdağ Kayak Merkezi'ne ulaşımı sağlayan ve 300.000 kaynak sağlanarak 4+500 km. yeni yol 2013 yılında yapılmıştı. Uzun yıllardır gündemde olan Akdağ Kayak Merkezi ulaşım yolu Alanya Kaymakamlığımızın öncülüğünde ALTAB ve Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğiyle çözülmüş oldu. Bu yola ilave olarak ve aynı zamanda Akdağ Turizm Merkezi'ne alternatif ulaşımı sağlayacak 2+200 km yeni orman yolu yapımı için Alanya Orman İşletme Müdürlüğünce 21 Nisan 2014 tarihinde yapılan ihale sonuçlandı. Yeni yolun yapımına yakında başlanacaktır. Yolun yapımı ile parkur alanı oluşturulmuş olacaktır.
'ALTERNATİF TURİZM KAYNAKLARI YARATMAYA ÇALIŞIYORUZ'
Güzergahın faaliyete geçmesiyle birlikte Doğa ve Eko turizminin gelişimine katkı sağlanacağına değinen Yıkıcı, "Güzergahtaki Çukur Vadisi rekreasyon ve biyoçeşitlilik yönünden farklı ve zengin özelliklere sahiptir. Yeni ve gözde uğrak yeri olma potansiyeline sahip. Bu yönüyle ekoturizme ve alternatif turizme hizmet edecektir. Orman İşletme Müdürlüğü olarak amacımız ormanlarımızın turizme yönelik faydalarını-değerlerini insanların hizmetine sunmaktır. Bu faaliyetler sonucunda kırsal kalkınmaya da hizmet etmiş olacağız. Bazen öncü, bazen katalizör, bazen direkt işi üstlenerek Alanya’da alternatif ve yeni turizm kaynakları yaratmak için bundan sonrada ilgili paydaşlarımızla işbirliği ve diyalog içinde olacağız." diye konuştu.