Alanya Bahçeşehir Koleji ve Alanya Kaymakamlığı AKM'de ortak bir seminer düzenlediler. Seminer de öğrencilere 'Yeni Dünya Düzenin de Üniversite Öğrencisi Olmak' konusu anlatıldı.
Alanya Bahçeşehir Koleji ve Alanya Kaymakamlığı ortak bir seminer düzenledi. Seminer'e Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Danışmanı Turgay Polat, Alanya İlçe Milli eğitim Müdürü Hüseyin Er, Bahçeşehir Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Baba ve Genel Müdürü Burcu Baba ve çok sayıda lise öğrencisi katıldı.
ÖĞRENCİLERE ÜNİVERSİTE HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ
Öğrenciler için hazırlanan slayt gösterileri eşliğinde seminer başladı. Daha sonra sahneye çıkan Turgay Polat Yeni Dünya Düzeni ve bu düzen içerisinde nasıl bir üniversite öğrencisi olunması gerektiğini öğrencilere anlattı. Polat, Türkiye ve Dünya'dan örnekler vererek öğrencileri üniversiteye hazırlanma ve üniversite'de nasıl bir öğrenci olunması gerektiği ile ilgili bilgilendirdi.
EN BÜYÜK ŞİRKETLER 20'Lİ YAŞLARDA KURULUYOR
Yapılan araştırmalardan örnekler veren Polat, Dünya'nın en büyük şirketlerinin kurucularının bu işaretleri 20 'li yaşlarda kurduğunu Türkiye'de ise 20'li yaşlarda öğrencilerin üniversite sınavına hazırlanmaktan başka hiç bir şey yapamadığından bahsetti. Polat, "Bunun sebebi bizim ülkemizde üniversite ve lise eğitimi çok kötü seviyelerde. Whatsap'tan örnek verecek olursak Whatsap geçtiğimiz günlerde 19 milyar Dolar'a satıldı. Ülkemizle kıyaslayacak olursak, Türkiye’nin en büyük 4 şirketi Türk Telekom, Türk Hava Yolları, Tüpraş ve Petrol Ofisi'nin toplam değeri 18 milyar Dolar. Türkiye'nin en büyük 4 şirketi bir whatssap kadar ediyor" dedi.
'PATENT ÜRETMEMİZ GEREK'
Ülkelerin ve şirketlerin ürettikleri patent sayıları üzerinden örnekler vererek konuyu anlatan Polat, "Türkiye'de 2013'de üretilen patent sayısı 815'dir. IBM'ise sadece bir şirket olduğu halde 6800 patent üretmiştir. Bir Sturbucks Türkiye'nin en büyük 55 şirketi ile eşit değerdedir. Bu kadar büyük değerleri o insanlar nasıl üretiyor. İşte bizim de yapmamız gereken budur. Hepinizin aklında bir üniversite vardır. Hepiniz şu üniversiteye girsem kafam rahat eder diye düşünüyorsunuz. Ancak bu düşünce yanlış" dedi. Üniversitelerin son 10 yılda ürettikleri patent sayılarını göstererek öğrencilere hitap eden Polat bu sayıların çok düşük seviyelerde olduğunu belirtti. Polat, "Gebze'de bir okul var. TUBİTAK tarafından kuruldu tek işi patent üretmek ve şu ana kadar ürettiği patent sayısı sıfır. ODTÜ Türkiye'nin en iyi üniversitesidir. Tekno Kenti var. Çok iyi hocaları var. Yılda ürettiği patent sayısı iki. Boğaziçi üniversitesi en başarılı öğrencileri alıyor. Yılda ürettiği patent sayısı bir nokta altı" ifadelerini kullandı.
3. NESİL ÜNİVERSİTELERİ ANLATTI
Konuşmasına devam eden Polat, Üniversite denilen şeyin çok çok değiştiğini anlattı. Yenidünya düzeninde ki üniversitelerin çok farklı bir boyutta olduğunu ve Türkiye'de ki üniversitelerin onları yakalaması için zaman gerektiğinden bahseden Polat, konuyu daha net açıklamak için 3. nesil üniversitelerden örnekler verdi. Polat, "Silikon vadisi'nde bulunan Stanford Üniversitesi 22 bin şirketle ortak bir çalışma yürütüyor. Amerika'da bir çocuk kafeye girip bilgisayarını getirip projesini sunup, şirketlere satıyor. Bizim ülkemizde bir çocuk elinde laptopla kahveye girse kimse onu dinlemez" şeklinde konuştu.
Polat'ın konuşması öğrencilerden büyük alkış alırken. Polat Öğrencilere gelecek hayatlarında başarılar diledi.