TOBB 70. Mali Genel Kurulu TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, çok sayıda bakanın katıldığı genel kurula Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) delegeleri de katıldı. TOBB Genel Kurul Toplantısı’na ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ile Meclis Başkanı Metin Atalay’ın yanı sıra oda delegeleri olan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdar Uygun, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kamburoğlu, Meclis Üyeleri Celal Zafer, Bilal Korkmaz, Hakkı Uysal, Özcan Şafak Mavili, Fatma Taşpınar, Hüseyin Sertgöz ve Şevki Taç ve Genel Sekreter Erhan Akman da katıldı. Şahin, Türk ekonomisinin kalbinin attığı genel kurulda önemli temaslarda bulunma imkânı yakaladıklarını söylerken, mali genel kurulun ülkemiz adına hayırlı olması temennisinde bulundu.
HAYALLERİ HEP BİRLİK GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ
Genel Kurul’da konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, özel sektörün gelecekten umutlu olduğunu ifade ederken, yeni bir büyüme modeli ve yeni yapısal reformlara ihtiyaç olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, Soma’da yaşanan felakete dikkat çekerek başlattıkları yardım kampanyasına bütün iş dünyasını bir kez daha destek olmaya çağırdı. Geride bıraktığımız 2013 yılına bakıldığında özel sektör olarak, gelecek için umut veren bir tablo gördüklerini belirten Hisarcıklıoğlu, “Hayalleri hep birlikte gerçek yapacağız” diyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Hisarcıklıoğlu ihtiyaç duyulan öncelikli yapısal reformları ise şöyle sıraladı: “Vergi reformu, cari açığı azaltacak sanayi stratejisi, istihdamın teşviki, girdi maliyetlerinin azaltılması ve reel sektörün bankalarla çalışma ortamının iyileştirilmesi” Hisarcıklıoğlu’nun konuşmasından satır başlıkları şöyle:
BANKALAR VİCDANSIZLIĞI ARTIK BIRAKIN
“Son 6 yıldır milli gelirde 10 bin dolara takıldık kaldık. Cari açığın azalması daha istikrarlı büyüme için şart. Gelin vergisini aksatmadan ödeyenleri ödüllendirelim. İhracatımız içinde orta teknoloji ürünlerin payı artıyor ama ileri teknoloji içeren ürünlerin payı azalıyor. Ürün bazında yatırım teşviki verilebilmeli. Sadece Türkiye’yi değil bölge ülkedeki fırsatları da göz önünde bulundurmalıyız. Bankaların bize yüklediği maliyetler de son dönemde canımızı yakıyor. Reel sektör bankalara farklı isim altında harç, komisyon, dosya ücreti ödemekten bıktı. Bu dönemde reel sektör hapşırsa bankacılık sektörü grip olur. Bankalara sesleniyorum: Bu vicdansızlığı, hep bana anlayışını bırakın. Unutmayın KOBİ varsa siz varsınız. Biz Anadolu kaplanlarıyız. Helal rızık peşinde koşan bu ülke işçin koşan neferleriz. Bizim yolumuz doğru gönlümüz hakta. Davamız sevdamız bir. Kalkınmış, büyük zengin bir Türkiye”
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!